Matematik

statistik, spredning og middelværdi

04. maj 2020 af ellebelleelibanelli (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave jeg kæmper lidt med.

Den er vedhæftet. 

Jeg får af vide spredning er på 4 og middelværdien er på 405. Jeg skal finde ud af sandsynligheden for en forbruger får en pakke margerine på under 400 g.

Jeg arbejder i maple og det vil simpelthen ikke samarbejde, er der nogen der har nogle tips og tricks? 

På forhånd tak 


Svar #1
04. maj 2020 af ellebelleelibanelli (Slettet)

Jeg fandt ud af det:)

til andre i samme problem: 

maple: 

normalcdf(405,4,400) = 0.105


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2020 af AMelev

            
X ~ N(405,4)
P(X < 400) = F(400). Benyt dit CAS-værktøj eller (265), (261) & (260) side 40 i din formelsamling.


Svar #3
04. maj 2020 af ellebelleelibanelli (Slettet)

Tak AMelev!

er der nogen der kan hjælpe mig på vej i b opgaven jeg har vedhæftet? 

Jeg skal indstille den nye middelværdi, så sandsynligheden for at få en pakke med mindre end 400 g bliver 2%


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. maj 2020 af AMelev

#1 Har du ikke glemt at forhøje? Jeg får 0.10565 = 0.106 


Svar #5
04. maj 2020 af ellebelleelibanelli (Slettet)

Jo. tak. i min stress og jag glemte jeg at afrunde : )


Skriv et svar til: statistik, spredning og middelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.