Matematik

Sandsynlighedsregning

04. maj 2020 af sstty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg sidder i den situation, at jeg mangler de to sidste opgaver i mit projekt, men kan ikke rigtig forstå hvilke formler jeg skal bruge.. Er der nogle her som kan vise mig, hvilke formler som jeg skal bruge? vedhæfter billede.

Mange tak på forhånd

Vedhæftet fil: sh.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2020 af janhaa

a) n=30 og p=1/20

b)

P(X>1) = 1 - P(X=0)

P(X=0)= 30C0*(19/30)30 = 0,215

P(X>1) = 0,785

c) \mu=np=1,5\\ \\\sigma=\sqrt{np(1-p)}=1,19


Svar #2
04. maj 2020 af sstty (Slettet)

Hej janhaa, mange tak for svar!

Er der nogle bestemte formler som du bruger?


Svar #3
11. maj 2020 af sstty (Slettet)

Kan nogle hjælpe med at forklare hvad janhaa gjorde, og hvorfor? og opgave 2 også. Vil meget gerne forstå det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2020 af AMelev

Husk kun en opgave pr. tråd, ellers bliver det nemt noget roderi.
                        
X = Antal æg med 2 blommer

a) Antalsparameter n er antal undersøgte æg n = 30
Sandsynlighedsparameter p = 1/20 = 5%

b) P(X ≥ 1) = 1 - P(X = 0), da X = 0 er alternativet til X ≥ 1. Benyt CAS til P(X ≥ 1) eller
FS side 28 (155) til P(X = 0)
Tastefejl i #1 ... (19/30)30 ..... Her skulle have stået 19/20, men 0.215 er rigtigt.

c) FS (156) & (157)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.