Matematik

hvad er en hældningskoefficent

05. maj 2020 af Jakob123423 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

jeg forstår ikke hvad en hældningskoefficent er og vil gerne vide det. forklar gerne


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2020 af janhaa

slope:   \frac{\Delta y}{\Delta x}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2020 af AMelev

Hældningskoefficienten a for en ret linje / lineær funktion er den y-tilvækst, y = f(x) får, når x-tilvæksten er 1.
Man kan også sige, at a er forholdet mellem y-tilvæksten Δy og x-tilvæksten Δx, dvs. 
a=\frac{\Delta y}{\Delta x}, dvs. at \Delta y=a\cdot \Delta x

Grafisk betyder det, at hvis man fra et punkt på linjen går 1 til højre, så skal man gå a op for at ramme linjen igen. Husk "1 th. ~ a op"
Hvis man går fx 7 til højre, skal man gå 7a op
Hvis a er negativ fx a = -2, så skal man gå -2 op, altså reelt 2 ned, så linjen bliver faldende.

Se også https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1958517#1958545


Skriv et svar til: hvad er en hældningskoefficent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.