Matematik

Udregning af procentvis rente på kontoen

06. maj 2020 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har lavet opgave 1 men er i tvivl hvordan opgave 2 skal løses er der nogen der kan hjælpe? 

Opgave 6  Anne indsætter 20000 kr. på en konfirmationskonto. 
Banken giver 10 % i rente på kontoen det første år. 
(5 point)    a)  Bestem beløbet på kontoen efter 1 år. 

For at udregne beløbet Anne får i rente det første år vil jeg først udregne 1 procent af 20.000 ((20000)/(100)) ? 200
Dette beløb ganger jeg med 10 da hun får 10 % i rente det første år og dvs. 
200*10 ? 2000 
ud af dette kan jeg sige hvad der står på hendes konto efter 1 år 20000+2000 ? 22000

Efter det første år giver banken en lavere fast årlig procentvis rente på kontoen. 
Det oplyses, at der efter 5 år til denne nye rente står 23122,22 kr. på kontoen. 
(10 point)    b)  Bestem den nye årlige procentvise rente på kontoen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2020 af PeterValberg

opgave 6

Benyt formlen for kapitalfremskrivning

K_n=K_0\cdot (1+r)^n

hvor K0 er startkapitalen
Kn er kapitalen efter n terminer
r er rentesatsen som decimal
n er antal terminer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2020 af PeterValberg

Opgave 6

K_1=20000\cdot(1+0,1)^1=20000\cdot 1,1^1=22000\,\text{kr.}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} &20\,000 \cdot 1.10 \cdot (1+r)^5 = 23\,122.22 \\\\ & (1+r)^5 = \frac{23122.22}{20\,000 \cdot 1.10} = 1.05101\\\\& 1+r = 1.05101^{0.2} = 1.01\\\\& r = 0.01 = 1\% \end{array}                


Svar #4
06. maj 2020 af l24 (Slettet)

Mange tak :) 


Skriv et svar til: Udregning af procentvis rente på kontoen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.