Matematik

Geometri - areal beregning

08. maj 2020 af minkatsigermiav - Niveau: A-niveau

hvordan kan jeg beregne arealet af den mærkeligtformede figur HIFG?

Vedhæftet fil: figur.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2020 af PeterValberg

Indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det noget nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2020 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Areal:}&A_\textup{udsnit} = \frac{v}{360}\cdot \pi \cdot r^2 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2020 af AMelev

Beregn arealet af cirkeludsnittene FAG og HAI (Jf #2)  og bestem differensen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2020 af Soeffi

#0. Figuren er en slags trapez med runde sider?! Er du sikker på, at det er det, som menes...eller er det en almindelig trapez, der spørges til?

Som spørgsmålet er angivet, har du nok brug for formlen for arealet af en asymmetrisk geometrisk linse. Se evt. https://en.wikipedia.org/wiki/Lens_(geometry).


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2020 af Capion1

.SP 080520201824.JPG

Vedhæftet fil:SP 080520201824.JPG

Svar #6
08. maj 2020 af minkatsigermiav

alle siderne på figuren har rundinger så ved ikke helt hvad man skal kalde figuren


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2020 af Capion1

Jeg har ikke tidligere truffet på et officielt navn til den plane figur.
Man kan kalde den "del af cirkelring med cirkulære endestykker".


Skriv et svar til: Geometri - areal beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.