Matematik

Trekant --

08. maj 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej

jeg sidder med følgende opgave og har løst den men er tvivler på om min løsning er rigtigt eller ej .:

""Billedet viser en pakning, der består af et fladt stykke metal, hvori der er fjernet en retvinklet ligebenet trekant. Pakningen afgrænses af tre cirkelbuer med radius 35 samt tre linjestykker som vist på figur 4. Alle mål er i mm."

a) Bestem højden h?.

b) Bestem arealet af det trekantede hul i pakningen?

c) Bestem den ydre omkreds af pakningen.?

Er der nogle der kan hjælpe med guide mig?

Vedhæftes figur.

Svar:

a) jeg har løst den på følgende måde : 140 - 35 -35 = 70 mm  så h = 70 mm

b) A = 0.5 * 70 *140 = 4900 mm^2

c) 168.99 * 3 = 506,98

jeg ved ikke om jeg har løst den rigtigt eller ej ..Er der nogle det kan se om jeg har gjorde rigtigt?

Tak på forhånden.

Vedhæftet fil: trekant.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2020 af ringstedLC

b) Trekantens g ≠ 140

c) Beskriv faktoren 168.99


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2020 af AMelev

                            
b) Grundlinjen er ikke 140. Det er ikke en ligesidet trekant, så du skal beregne grundlinjen ud fra formlerne for en retvinklet trekant.

c) Hvordan har du fundet frem til det?


Svar #3
08. maj 2020 af DeepOcean

b) I en af de små rekvinklet trekant er tan(45)= 70/a1  => a1 = 70  så grund linjen er a1 * 2 = 140   !

c) I en af de små retvinklet trekanter  er hypotonysen er :  c^2 = a1^2 + h^2 =  70^2 + 70^2 =>  c = 98.994

omkreds af ydre pakning betragtes som ligeside trekant hvor en side er 98.994 + 35 + 35 = 168.99

omkreds vil være 3 * 168.99 = 506.98 !


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2020 af AMelev

OK. til b) nu.

c) Hvor kommer 35 + 35 fra? Hjørnerne er vel kvartcirkler?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2020 af ringstedLC

#1 b) Rettelse: Trekantens g = 140, undskyld!

c) Den ydre omkreds består ikke af en ligesidet-, men en ligebenet trekant, 1 cirkelbue på 90º og to cirkelbuer på 360º - (90º + 45º + 90º), alle med = 35.

.


Svar #6
09. maj 2020 af DeepOcean

c) ja det er rigtigt den er ligeben trekant så ændre resuletet til :

da er to ligebenet så : 2(98.99 +35 +35) = 337,98   (  #4 hvor 35 er radius og betragte en forlænger af siderne)

og en grundsiden af trekant så 140 +35 +35  = 210 

Omkreds er : 337,98 + 210 = 547,98 !


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. maj 2020 af ringstedLC

Længden af cirkelbuerne:

\begin{align*} L_{90}+2\cdot L_{135} &= \\ \frac{2\,\pi\,r\cdot 90^{\circ}}{360^{\circ}}+2\cdot \frac{2\,\pi\,r\cdot 135^{\circ}}{360^{\circ}} &= \\ \frac{2\,\pi\,r\cdot 90^{\circ}+2\,\pi\,r\cdot 270^{\circ}}{360^{\circ}} &= 2\,\pi\,r \\ \end{align*}


Svar #8
09. maj 2020 af DeepOcean

10001 tak ..så nu kan jeg beregne opagven færdig :)


Skriv et svar til: Trekant --

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.