Fysik

Skrå kast

09. maj 2020 af marix24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave, og jeg aner ikke hvordan jeg skal komme videre med den.

A) En kanon står 10 m over jorden. Den skyder med en vinkel på 35oC med vandret og en starthastighed på 100 m/s. Hvor lang tid går der, inden kanonkuglen rammer jorden?

Hvor lang skyder kanonen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2020 af SF2020 (Slettet)

Du skal opstille stedfunktionen for den lodrette bevægelse. 

y(t)=-1/2 \cdot g\cdot t^2+v_o_y\cdot t+y_o

Så løser du den for t, hvor y(t) = 0 og y0=10

v_o_y=v_o \cdot sin(a)

Så indsætter du t i stedfunktionen for den vandrette bevægelse

x(t)=v_o_x \cdot t

hvor 

v_o_x=v_o \cdot cos(a)

og så er du færdig. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll}&y=-4.91\cdot t^2+v_o\cdot \sin(\alpha)\cdot t+y_o\quad t>0\\\\& y=-4.91\cdot t^2+100\cdot \sin(35\degree)\cdot t+10\\\\& 0=-4.91\cdot t^2+100\cdot \sin(35\degree)\cdot t+10\quad t>0\\\\& t = 11.9\;s \end{array}


Skriv et svar til: Skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.