Fysik

balmerserien

10. maj 2020 af clarhana (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp, skal bruge en definition af balmerserien, og kan ikke finde en som er specifik nok på nettet. tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{llll} \textup{Balmerserien}&\frac{1}{\lambda}=R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{2^2} -\frac{1}{n^2}\right )\qquad n\in\left \{ 3,4,5.... \right \} \end{array}


Svar #2
10. maj 2020 af clarhana (Slettet)

tak !

men måske en definition bestående af ord:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2020 af mathon

Når elektronen springer fra er højere eneginiveau (n > 2) til energiniveau 2
udsendes en foton med bølgelængden λ.

Sammenhængen mellem bølgelængde og energiniveau \small n,
når springet foregår til niveau 2 
udtrykkes i Balmerformlen:

                              \small \begin{array}{llll} \frac{1}{\lambda}=R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{2^2} -\frac{1}{n^2}\right )\qquad n\in\left \{ 3,4,5.... \right \} \qquad R_{db}= 1.09737\cdot 10^7\;m^{-1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2020 af Soeffi


Skriv et svar til: balmerserien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.