Matematik

Differentialligninger

10. maj 2020 af Matmatmatma - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg søger lidt hjælp til delopgave b i denne opgave der lyder. Jeg har gjort rede for, at g'(x)=1/x ved at differentiere g(x) ved brug af produktreglen, men hvordan bestemmer jeg f(x)??

Differentialligningen
f'(x)=1+f(x)/x

har en løsning f, hvis graf går gennem punktet P(1,2). 
a) Angiv en ligning for grafens tangent i P.

En funktion g er bestemt ved
g(x)=1/x*f(x)


b) Gør rede for, at g'(x)=1/x og benyt dette resultat til at bestemme f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2020 af peter lind

a) sæt x = 1 og f(x) =2   og regn værdien ud Det er hældningen af lignjen. Find deraf tangenten. Slå evt. tangenens ligning op i din formelsamling

b) sæt g(x) ind i differentialligningen og vis derved at g'(x) =1/x


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2020 af AMelev

b)
Bestem g(x) ud fra, at g'(x) = 1/x.
Benyt f(1) = 2 til at bestemme g(1) og udnyt dette til at bestemme konstanten
Sæt resultatet ind i g(x) = 1/x·f(x) og bestem derudfra f(x).

PS! Væn dig til at lægge et skærmklip af opgaven op i stedet for at skrive af, så er det lettere at læse, og man risikerer ikke fejl og mangler


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.