Matematik

Nulhypotese binomialfordelingen...

11. maj 2020 af hjælpmedlektierpls - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med disse opgaver

Tak på forhånd :)

Se vedhæftede


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2020 af peter lind

a) p(krone) = ½

b) det er en binomialfordeling med p =½ og n = 1100. Se om p(X> 1585) er større end eller mindre end 0,05


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2020 af AMelev

I princippet samme procedure som i din anden tråd, men her er der tale om ensidet test.

X = Antal krone X ~ b(n,p)

a) Flere krone end plat
H0: p = ½
Alternativ hypotese p < ½
Stikprøvens størrelse n = 1100. X ~ b(1100,50%) under H0

Testet er venstresidet, da kun små  testresultater er kritiske for hypotesen. Signifikansniveauet er 5%. 

Bestem den kritiske værdi k som den største k-værdi, hvor P(X ≤ k) ≤ 5%
Det kritiske område er så {0,1,.....,k}

Hvis testresultatet ligger i det kritiske område, forkastes hypotesen, ellers accepteres den.

 

Skriv et svar til: Nulhypotese binomialfordelingen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.