Matematik

Nulhypotese, binomial fordeling og mere

11. maj 2020 af hjælpmedlektierpls - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med disse opgaver

Tak på forhånd :)

Se vedhæftede


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2020 af peter lind

a) 25% gule,75% grønne

b)25% af152 gule resten grønne

c) se formel 255 side 42 i din formelsamling eller 256 side 42  og grafen nedenunder, hvis du vil bruge tilnærmelsen til normalfordelingen


Svar #3
11. maj 2020 af hjælpmedlektierpls

#2

a) 25% gule,75% grønne

b)25% af152 gule resten grønne

c) se formel 255 side 42 i din formelsamling eller 256 side 42  og grafen nedenunder, hvis du vil bruge tilnærmelsen til normalfordelingen

Kan du uddybe b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2020 af peter lind

Undskyld den var også forkert

Du forventer 25% gule og resten grønne

Når  Du har har 428 grønne og 152 gule forventer du 25% af 428+152 er gule


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2020 af AMelev

Lad fx X = antal gule, X ~ b(n,p)

a) Nulhypotese H0: Mendels lov gælder, dvs. p = 25%
Alternativ hypotese H1: p ≠ 25%

b) Stikprøvens størrelse er n = 428 + 152 = 580
Forventede værdier 25% af n gule og 75% af n grønne.

c) Testet er dobbeltsidet, da såvel små som store testresultater er kritiske for hypotesen. Signifikansniveauet deles derfor med 2½% til hver side.

Bestem den venstre kritiske værdi kv som den største k-værdi, hvor P(X ≤ k) ≤ 2½%
Bestem den højre kritiske værdi kh som den mindste k-værdi, hvor P(X ≥ k) ≤ 2½%
Det kritiske område er så {0,1,.....,kv}∪{ kh,....., n}

Hvis testresultatet 152 ligger i det kritiske område, forkastes hypotesen, ellers accepteres den.

Benytter du Nspire? 
I Nspire kan du benytte InvBinom(2½%,580,25%) og InvBinom(97½%,580,25%), som, så vidt jeg husker, giver dig hhv. mindste værdi i acceptmængden og mindste værdi i den højre kritiske mængde - det må man lige tjekke.
Tilsvarende findes muligvis også i de øvrige CAS-programmer.


Skriv et svar til: Nulhypotese, binomial fordeling og mere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.