Matematik

Stikprøve

11. maj 2020 af hjælpmedlektierpls - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til b og c i vedhæftede opgave

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2020 af AMelev


a) Se FS side 42 (255). \widehat{p}=34% = 0.34 og n = 200

b) Hvis 40% ligger i konfidensintervallet for 2011, kan man ikke med udgangspunkt i konfidensintervallet konkludere, at mobiltelefonandelen har ændret sig.

c) Hvis man på baggrund af konfidensintervallet for 2011 skal kunne konkludere, at mobiltelefonandelen har ændret sig, må de 40% ligge uden for konfidensintervallet for 2011, og da 40% > 34%, må det ligge til højre. Dvs. at 40% > den højre konfidensintervalgrænse, altså 0.40>0.34+2\cdot \sqrt{\frac{0.34\cdot (1-0.34)}{n}}.
Løs uligheden mht. n.


Skriv et svar til: Stikprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.