Matematik

vektorr

12. maj 2020 af charlottekjear (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vektor - hjælp 

1 * 5 - 1 + -2 * 3= -2 nu skal jeg finde ud af hvad t skal være 


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Skalarproduktet skal være nul.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2020 af Jones2929

Ej hvor praktisk. Den har jeg løst før. Se svaret, og prøv at forstå svaret. Det svarer til formel 50 i formelsamlingen

Vedhæftet fil:vektorbestem.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #3
12. maj 2020 af ringstedLC

#0: Så er det da en rigtig dårlig ide at udelade fjerne t i din beregning.

Løs ligningen (husk iøvrigt evt. parenteser for en god ordens skyld):

\begin{align*} \binom{1}{-2t}\cdot \binom{5t-1}{3} &= 0 \\ t &= \;? \end{align*}


Svar #4
12. maj 2020 af charlottekjear (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2020 af Jones2929

#4

Ja men jeg kan sipelthen ikke få det til 0,

Følg formel 50 i formelsamlingen side 11. Jeg gennemgår det.

a1 = 1
a2 = -2t
b1 = 5t -1
b2 = 3

Man indsætter det i formlen for skalarproduktet.

1*5t-1+ -2t*3=0

Man ganger ind (1*5t, -2t*3)

5t-1+ -6t=0

Man sætter t'erne på én side (5t - 6t = -1t)

-1t-1=0

t isoleres

t = -1


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2020 af jamenhalløjsa

Du skal fra:

\begin{align*} \binom{1}{-2t}\cdot \binom{5t-1}{3} &= 0 \\ t &= \;? \end{align*}

skrrive ligningen så de ikke står som vektorer, da prikproduktet af to vektorer giver et tal - hvis det giver mening.

Du skal altså videre opskrive ligningen således:

1 * (5t-1) + (-2t) * 3 = 0

Herfra skal du så gange parenteserne ud og derefter isolere t:))


Skriv et svar til: vektorr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.