Matematik

Hjælp til beregning af renter.

13. maj 2020 af liv05 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa.

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal finde ud af hvor meget hende her mie har fået i rente efter 5 år.

Hun har sat 5000kr ind i banken, og hendes rente er 4% p.a.

Det er vel en forholdsvis nem opgave, men er der nogen som har en formel til når man skal beregne renter?

Har nemlig også en anden opgave hvor jeg skal finde ud af hvormeget 9700kr bliver efter 5 år, med en rente procent på 6%

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2020 af Capion1

kn = k0(1 + r)n
k5 = 5000·1,045
Lav nu den sidste opgave efter tilsvarende model.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 1}\\&\textup{5 \aa rs rente:}&5000\cdot 1.04^5-5000=5000\cdot (1.04^5-1)\\\\\\ \textbf{Opgave 2} \\ &\textup{efter 5 \aa r:}& k_5 = 9700\cdot 1.06^5 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til beregning af renter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.