Matematik

Binomialfordeling: Stokastisk varibel

14. maj 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har denne opgave, som jeg ikke forstår :( har læst på webmatematik, men forstår stadig ikke :( 

*

Af en svensk undersøgelse fremgår det, at kun 17% af de billister, der havde passeret en bestemt færdselstavle, havde set den.
I det følgende antages det, at sandsynligheden er 17% for, at en tilfældigt valgt billist, der har passeret færdselstavlen, har set den.
Der undtages tilfældigt 10 bilister, der har passeret færdselstavlen.

1) Bestem sandsynligheden for at ingen har set færdselstavlen.

2) Bestem sandsynligheden for at højest én bilist har set færdselstavlen.

3) Bestem det mest sandsynlige antal bilister, der har set færdselstavlen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2020 af Capion1

1)    K10,0·0,170·0,8310
 Prøv nu med 2) og 3).


Svar #2
15. maj 2020 af Ladora (Slettet)

Tak, vil det sige, at det mest sandsynlige antal biler som har set tavlen er 3?\binom{10}{x}* 0.17^{x}*0.83^{10-x}=0.17, \mathbf{solve/for/x}=2.925


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2020 af peter lind

Middelværdien er 0,17*10 = 1,7, så det må enten være 1 eller 2. Beregn P(X=1) og P(X=2) for at se hvilken der er størst


Skriv et svar til: Binomialfordeling: Stokastisk varibel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.