Fysik

Et objekt med en cirkulær bevægelse

16. maj 2020 af nfrrf - Niveau: Universitet/Videregående

Hey, jeg kan simpelthen ikke finde ud af det her. Håber nogen kan hjælpe:)

Du har sat en 1,48 meter lang snor fast til et objekt som har en masse på 531 g. Snoren er sat fast på en stang, objektet begynder nu at køre rundt i en cirkulær bevægelse rundt om stangen. Den cirkulære bevægelse laver en cirkel med en radius på 1,15 meter og det tager 7,30 sekunder at nå hele vejen rundt. 

Hvad er objektets fart?

A) 0,990 m/s

B) 0,158 m/s

C) 0,569 m/s

Antag at udover de informationer givet ovenover har du også tyngdeaccelerationen. Hvilke andre antagelser må du tage for at lave en simpel model som du kan bruge til at beregne den kraft du påvirker objektet med?

A) Ingen friktion mellem objektet og gulvet

B) Ingen luftmodstand og at objektet glider rundt i en cirkelbevægelse uden friktion

C) Ingen 

D) Snoren er strukket helt ud

E) Ingen luftmodstand, objektet glider rundt i en cirkelbevægelse uden friktion og snoren er strukket helt ud

Brug den simple model du nu har lavet til at regne den kraft ud du skal bruge på at holde objektet i dens cirkulære bevægelse. Hvad er størrelsen af denne kraft?

A) 0,352 N

B) 0,452 N

C) 0,582 N

D) 6,79 N

E) 3,99 N


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} \textbf{1.}& v=\frac{2\pi\cdot r}{T}\\\\ \textbf{2.}&E\\\\ \textbf{3.}&F_c=m\cdot \frac{v^2}{r} \end{array}


Svar #2
16. maj 2020 af nfrrf

Tak! jeg er stadig ikke helt sikker på hvorfor det er E i nr2?


Skriv et svar til: Et objekt med en cirkulær bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.