Matematik

HJÆLP Statistik

17. maj 2020 af mmmmmm2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I produktionen af en bestemt type plade er der for hver plade en 20% sandsynlighed, for at pladen har en fejl. Der udtages nu en tilfældig stikprøve p °a 10 plader.

Hvad er sandsynligheden for at højst 3 plader har en fejl i stikprøven?

Jeg tror ikke denne er så svær, nogen der lige kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2020 af janhaa

P(X\le 3)=P(X=0)+P(X=1)+P(X=2)+P(X=3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2020 af janhaa

P(X=0)+...+P(X=3)=\binom{10}{0}0,2^0*0,8^{10}+...+\binom{10}{3}0,2^3*0,8^{7}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2020 af janhaa

P(X \le 3)=0,879


Svar #4
17. maj 2020 af mmmmmm2 (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: HJÆLP Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.