Matematik

Vektor

18. maj 2020 af Hjælpmighurtigtt - Niveau: C-niveau

En som kan hjælpe med hvordan man løser opgaven?

Vedhæftet fil: fullsizeoutput_321.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2020 af Moderatoren

Se din første tråd her:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1961608

Hvis der er noget, som du ikke forstår, så må du skrive, hvad det er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2020 af Jones2929

Du indsætter a1, b1, a2 og b2 i formlen for skalarproduktet a_1*b_1 + a_2*b_2. a1 = t, b1 = t-3, a2 = 5 og b2 = -2. Du ved, at skalarproduktet skal give 0 for, at to vektorer er vinkelrette.

Nu orker jeg ikke lige at reducere det, men når du reducerer det, så får du et andetgradspolonomium med to skæringspunkter. Løsningen til udtrykket t*(t-3)+5*(-2) = 0 er det samme som skæringspunkterne. Løsningen til skæringspunkterne er det samme som løsningen til t.

Tjek vedhæftning

Vedhæftet fil:hjælp.PNG

Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.