Matematik

Prisen på hindbær er 15 kroner pr. 250 gram. Hvad koster 1 kg hindbær?

22. maj 2020 af Irene11 - Niveau: 7. klasse

Prisen på hindbær er 15 kroner pr. 250 gram.

Hvad koster 1 kg hindbær?

Hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2020 af Goten (Slettet)

Du skal finde ud af, hvor mange gange 250 gram går op i 1 kilogram - altså 1.000 gram. Det gør du ved at dividere 1.000 med 250. Dette skal du så gange med 15, eftersom du skal betale 15 kroner for hver gang, du har 250 gram.

\frac{1000}{250}*15=pris

Giver det mening?


Svar #2
22. maj 2020 af Irene11

#1

Du skal finde ud af, hvor mange gange 250 gram går op i 1 kilogram - altså 1.000 gram. Det gør du ved at dividere 1.000 med 250. Dette skal du så gange med 15, eftersom du skal betale 15 kroner for hver gang, du har 250 gram.

\frac{1000}{250}*15=pris

Giver det mening?

TUSIND TAK. Det giver mening og mere end det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2020 af ringstedLC

#0: Alternativ. Et gram hindbær koster... Det ganges med 1000 g (1 kg):

\begin{align*} \frac{15 \text{ kr}\cdot 1000\text{ g}}{250\text{ g}} &= \end{align*}

NB: Din profil siger "Underviser i Folkeskolen". Det kan ikke passe med niveau "7. klasse".


Skriv et svar til: Prisen på hindbær er 15 kroner pr. 250 gram. Hvad koster 1 kg hindbær?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.