Biologi

Kulhydrater

26. maj kl. 17:16 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau
Kulhydrater:
Monosakkarider (de simple kulhydrater) De består af en enkelt kulhydrat hvortil der er bundet H- og OH-grupper. De vigtigste er glukose og fruktose, som især findes i frugt og bær. I cellerne omsætters glukose til energi i respirationen. Monosakkarider optages direkte i vores fordøjelse og giver der- for hurtig energi. Fruktose skal dog først omdannes til glukose i leveren før det kan bruges i cellerne. Hvordan kan det være vi skal spise 6 stk frugt om dagen, hvis det indeholder sukker? Jeg hat det kun på c niveau , så håber måske at nogle kan hjælpe mig med et svar jeg virkelig kan forstå. Alt hjælp er virkelig prissat, tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj kl. 17:32 af Skaljeglavedinelektier

Kulhydrater har H-atomer og OH-grupper i deres struktur. Sætningen "De består af en enkelt kulhydrat hvortil der er bundet H- og OH-grupper", giver således ikke mening. 

Rådet lyder, at man skal spise 6 stk. frugt og grønt(sager) om dagen. Frugt og grønt indeholder mange vitaminer og mineraler, har et lavt fedtindhold og indeholder kostfibre. Altsammen noget der bidrager til en sund livsstil og er vigtig i forebyggelse mod visse cancerformer og hjertekarsygdom. 

Sukker er nødvendigt for vores kroppe, men selvfølgelig kan man få for meget, og derfor gælder det også med frugt, at man kan få for meget. Følger man rådet, så er man godt på vej til en sundere og varieret kost. 


Skriv et svar til: Kulhydrater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.