Fysik

Temperatur og energi

26. maj 2020 af cami328f - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg sidder fast i en opgave hvor jeg på ingen måde ved hvad jeg skal gøre. Håber der er en eller to der lige kan hjælpe :) 

Vand med temperaturen 100 grader C tilføres energi på 24,5 MJ. beregn hvor meget vand der fordamper.

Forsæt god aften :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2020 af peter lind

masse*fordampningsvarme = energi. Fordampningsvarmen kan du slå op i en tabel


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2020 af mathon

        \small \begin{array}{lllll} \textup{vands fordampningsvarme }\\ \textup{ved 100}\degree C\textup{:}&L_{\textup{fordamp}}=2260\;\frac{kJ}{kg}=2.260\;\frac{MJ}{kg}\\\\ \textup{Fordampet vandm\ae ngde:}&m=\frac{24.5\;MJ}{2.260\;\frac{MJ}{kg}}=10.84\;kg \end{array}


Skriv et svar til: Temperatur og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.