Matematik

Hjælp til andengradsligning

01. juni 2020 af Jensxxx - Niveau: B-niveau

Ved opgaven 2x^2-3x-5=0 har jeg regnet diskriminaten 31 ud, men når jeg så regner de to x løsninger ud, for jeg et andet svar end på mit cas program. Kan i måske hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2020 af peter lind

diskriminanten er 9+4*2*5 ≠31


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. juni 2020 af Festino

Du har nok glemt at sætte parenteser om -3. Diskriminanten er

d=(-3)^2-4\cdot 2\cdot(-5)=9-(-40)=9+40=49.


Svar #3
01. juni 2020 af Jensxxx

Jeg troede at formlen for diskriminaten d=b^2−4ac. Jeg regnede den som følgende -3^2-4*2*(-5). Hvor har jeg regnet forkert?


Svar #4
01. juni 2020 af Jensxxx

Kan godt se fejlen nu, tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.