Matematik

f mærke.

01. juni 2020 af peter65 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f mærke af f(x) = e^5x er det ik bar det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2020 af mathon

                     \small \small \begin{array}{llll}& f(x)=e^{5x}\\\\& f{\,}'(x)=5\cdot e^{5x}\\\\& f(0)=e^{5\cdot 0}=e^0=1 \end{array}


Svar #3
01. juni 2020 af peter65 (Slettet)

mathon jeg kan desværre ikke se det du har sat ind :/


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2020 af Jones2929

#3

Der ser ud til at være noget galt med studieportalen lige nu. Man kan ikke bruge matematikværktøjet.

a)

Du skal bruge sammenhængen ((e^kx))' = k*e^kx

f(x) = e^5x -> f'(x) = 5*e^5x

 


Svar #5
01. juni 2020 af peter65 (Slettet)

ej tusind tak JOnes 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2020 af Mathias7878

Grunden til, at

\left(e^{k \cdot x} \right )' = k \cdot e^{k \cdot x}

skyldes blot den velkendte kæderegel. Lad f(x) = e^x og g(x) = 5 \cdot x. Så gælder, at 

\left(f(g(x)) \right )' = f'(g(x)) \cdot g'(x) = 5 \cdot e^{5 \cdot x}

- - -

 

 


Skriv et svar til: f mærke.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.