Matematik

Parabel - Indgangsparti til spejderlejr

07. juni 2020 af Jonas4312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ind til spejderlejren skal der være et indgangsparti, som skal være formet som en parabel. 

Forskriften for indgangspartiet kan beskrives ved modellen: 

f(x)= -0,444x^2 + 2,6667x 

a) hvor højt og bredt er indgangspartiet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2020 af AMelev

Bredden er afstanden mellem nulpunkterne og højden er 2.koordinaten til toppunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2020 af BoHTX (Slettet)

Jeg ville bruge formel 54 og 55 i formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2020 af Jones2929

Du finder ud af, hvor mange skæringspunkter polonomiummet har ved formlen d=b^2-4ac. Du finder ud af, at d er større end 0, og at der derfor er 2 skæringspunkter.

Bredden: find skæringspunkterne. Du har de to skæringspunkter x_1 = \frac{-b-\sqrt{d}}{2a} og x_2 = \frac{-b+\sqrt{d}}{2a}, altså løsningen til f(x) = 0. Brug dem til at finde bredde af indgangspartiet.

Højden: brug formlen t(h,k) = (\frac{-b}{2a}, \frac{-d}{4a}) til at finde højden. Du kan egentligt bare bruge -d/4a, da det er højden (y - koordinaten)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2020 af Capion1

Der er intet i vejen ved at benytte diskriminantformlen til løsning af 2.gradsligningen.
Men vi kan også gå en anden vej:
Sæt x udenfor en parentes i forskriften og benyt 0-reglen til at finde rødderne.
x = 0 er jo i forvejen åbenlys.
Desforuden ligger toppunktets 1.koordinat midt mellem de to rødder.


Skriv et svar til: Parabel - Indgangsparti til spejderlejr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.