Matematik

BRØKER HURTIG HJÆLP

08. juni 2020 af Ida0000 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Billede er vedhæftet!
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2020 af Moderatoren

Læs op på brøkregnereglerne. Hvad siger de?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2020 af mathon

             \small 3\tfrac{1}{4}+2\tfrac{6}{7}=3\tfrac{7}{28}+2\tfrac{24}{28}=5\tfrac{31}{28}=5+\tfrac{28}{28}+\tfrac{3}{28}=5+1+\tfrac{3}{28}=6\tfrac{3}{28}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2020 af AMelev

Læg de hele og brøkerne sammen hver for sig.
Når du skal lægge brøkerne sammen, skal du skaffe fællesnævner ved at forlænge (gange med samme tal i både tæller og nævner) dem hver især, så de bliver "samme slags".

Eksempel
2\frac{3}{5}+5\frac{7}{9}=7+\frac{3}{5}+\frac{7}{9}= 7+\frac{3\cdot 9}{5\cdot 9}+\frac{7\cdot 5}{9\cdot 5}= 7+\frac{27+35}{45}=7+\frac{62}{45}=
7+1\frac{17}{45}=8\frac{17}{45}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2020 af mathon

Forlængning af brøk:

                           En brøks værdi forandres ikke ved multiplikation med samme tal i tæller og nævner

Forkortning af brøk:

                           En brøks værdi forandres ikke ved division med samme tal i tæller og nævner

Fællesnævner:

                           Har brøker fælles nævner kan tællerne adderes/subtraheres, når fællesnævneren fastholdes.
 


Skriv et svar til: BRØKER HURTIG HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.