Kemi

Formelle koncentration ud fra pH værdien

10. juni 2020 af pizzafam - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg fik denne opgave, men er lidt i tvivl om hvordan det kan beregnes.             

Saltpetersyre: HNO3 med pH værdi på 1.7

Hvad er formelle koncetrationen?

Mange Tak : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2020 af janhaa

 [HNO3] = 10^(-1,7) M = 0,02 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2020 af Jones2929

\left [ H_3O \right ] = 10^{-pH} \Leftrightarrow \left [ H_3O \right ] = 10^{-1.7} \Leftrightarrow \left [ H_3O \right ] = 0.019 M / 0.02 M

Når man kender pH - værdien, kan man finde indholdet af \left [ H_3O \right ] ved formlen \left [ H_3O \right ] = 10^{-pH}


Skriv et svar til: Formelle koncentration ud fra pH værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.