Matematik

Brøker

14. juni 2020 af Sigurdsen - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner jeg en brøk ud som har et blandet tal og en normal brøk sat sammen i en brøkopgave

Brøken ser sådan ud: 1 4/5 + 6/4


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2020 af StoreNord

Du laver alt sammen til tyvendedele og lægger dem sammen.

1 er det samme som 20/20.

Husk at aflevere facit som blandet tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2020 af StoreNord

\frac{20}{20}+\frac{?}{20}+\frac{??}{20}=\frac{???}{20}=3\frac{?}{10}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2020 af PeterValberg

1\frac45+\frac64=1+\frac45+\frac64=\frac{20}{20}+\frac{16}{20}+\frac{30}{20}=\frac{66}{20}=3\frac{3}{10}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textup{eller}\\& 1\tfrac{4}{5}+\frac{6}{4}=1\tfrac{4}{5}+\frac{3}{2}=1+\frac{4}{5}+1+\frac{1}{2}=2+\frac{4}{5}+\frac{1}{2}=2+\frac{8+5}{10}=2+\frac{10}{10}+\frac{3}{10}=\\\\& 2+1+\frac{3}{10}=3+\frac{3}{10}=3\frac{3}{10} \end{array}


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.