Matematik

Cirkelbue

27. juni 2020 af Ida0000 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvordan kommer jeg frem til længden???

Nogen der har en formel?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juni 2020 af Jones2929

Omkredsen af cirkelbuen er 1/4 af omkredsen for en cirkel

Formlen står på billedet

Svar #2
27. juni 2020 af Ida0000 (Slettet)

Ok tak.

Et sprøgesmål til:
Hvad vil det sige “hvor mange udfald er der på en seksodet terning”?

Hvad mener der?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juni 2020 af Anders521

Hvad der menes er antallet af øjne du kan få ved kast af en terning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juni 2020 af ringstedLC

#0: Cirkelbuen spænder over 90º (ret vinkel).

\begin{align*} \frac{90}{360} &= \frac{1}{4} \\l &=\tfrac{1}{4}\cdot 2\,\pi\cdot r \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juni 2020 af StoreNord

#0
Dèt, du kalder "Omkredsen", er længden af en cirkelbue.

Hvis der var blevet spurgt om omkredsen af figuren, havde det varet en anden snak. Så skulle du også medregne de to radier.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. juni 2020 af Soeffi

#0.

Figur og formel hænger ikke sammen. FIguren viser en kvart-cirkel, mens formlen er omkredsen for en (hel-) cirkel.

Buelængden af en kvart-cirkel er en fjerdedel af omkredsen af en cirkel, dvs.: (1/4)·2·π·r = 0,5·π·r.

Omkredsen af kvart-cirklen er buelængden plus to radier: 0,5·π·r + 2·r = (0,5·π + 2)·r.


Skriv et svar til: Cirkelbue

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.