Matematik

Vektorregning

23. juli 2020 af daarligeMien - Niveau: A-niveau

Jeg har lavet opgave a, altså tegnet det ind i et koordinatsæt. Jeg tænker at b skal løses med cos(v), men jeg mangler to vektorsæt, hvordan finder jeg disse? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juli 2020 af Eksperimentalfysikeren

Der går 2 sider ud fra A, nemlig AB og AF. Brug koordinaterne til A, B og F til at finde vektorerne AB og AF.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juli 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} \textup{Vektorer:}\\& \begin{array}{llllll} &\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} -12\\0 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -6\\-20 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -6\\20 \end{pmatrix} \end{array}\\\\& \begin{array}{llllll}& \overrightarrow{AF}=\overrightarrow{OF}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 6\\-20 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -6\\-20 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 12\\0 \end{pmatrix} \end{array}\\\\ \textup{Vektorvinkel:} \\& \begin{array}{llllll} &A=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{AF}}{\left | \overrightarrow{AB} \right |\cdot \left | \overrightarrow{AF} \right |}\right) \end{array} \end{array}


Svar #3
23. juli 2020 af daarligeMien

#2

Hvilken værdi får hhv. AB og AF??


Svar #4
23. juli 2020 af daarligeMien

Nå, jeg fandt ud af det. 


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.