Matematik

Ulighedsligning på universitetsniveau

08. august 2020 af jax1 - Niveau: Universitet/Videregående

\left | \frac{1}{1+a}\right |<1

Hvad giver a ? 

Nogle der kan hjælpe med fremgangsmåden, jeg kan ikke få det til, det lommeregnere giver på. 

https://www.symbolab.com/solver/equation-calculator/%5Cleft%7C%5Cfrac%7B1%7D%7B1+x%7D%5Cright%7C%3C1#_=_

Jeg har selv fået a>-2 og 0<a


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2020 af peter lind

Du skal først løse uligheden  1/(1+a)<1  under forudsætning af at 1+a>0 <=> a >-1

Dernæstskal du du løse uligheden -1/(1+a)<1  under forudsætning af at 1+a<0 <=> a <-1
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2020 af StoreNord

#0
Det ser i hvert fald ud til, at du har ret.


Svar #3
10. august 2020 af jax1

Hej alle tak for hjælpen

Jeg har prøvet at regne på det, se vedlagte.

Jeg har skrevet noget "teori" i starten. Og derefter begyndt at regne på at regne med mit eksempel

Er det rigtigt ?
Vedhæftet fil:IMG_20200810_083547.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2020 af Capion1

Omskriv uligheden til
\frac{1}{\sqrt{(a+1)^{2}}}< 1
og kvadrér på begge sider.


Skriv et svar til: Ulighedsligning på universitetsniveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.