Matematik

vækstrate

10. august 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Hvilke formler skal man bruge for at løse a, b og c jeg har prøvet at lave a og jeg lavet den ved at sige:
a) 100*1,01^12= 112,68

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. august 2020 af javannah5

Hvordan skal den løses?
Hvilke formler skal man bruge?

Svar #3
10. august 2020 af javannah5

??

Svar #4
10. august 2020 af javannah5

#1
Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe:

Kan du hjælpe mig med at løse opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 0

opgave a  ( 1+ r )n  = (1+ 1/100)12 = 1.1268 = 12.68 % p.a.

opgave b  12√( 1+ 30/100) = 1.0221 = 2.21 % / mdr , eller (1+30/100)1/12 = 1.0221 = 2.21 % / mdr

opgave c  ( 1+ 5/100)4 = 1.2155 = 21.55 % p.a.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} c)&\textup{det \aa rlige procentiske fald:}&1-(1-0.05)^4=1-0.95^4=1-0.8145=0.185=18.5\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. august 2020 af dwadwadwad (Slettet)

Bøs


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

#5  Rettelse opgave c

Til # 0

opgave a  ( 1+ r )n  = (1+ 1/100)12 = 1.1268 = 12.68 % p.a.

opgave b  12√( 1+ 30/100) = 1.0221 = 2.21 % / mdr , eller (1+30/100)1/12 = 1.0221 = 2.21 % / mdr

opgave c  ( 1- 5/100)4 = .8145 = 1-.8445  = 18.55 % p.a.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

#6

\small \begin{array}{lllll} c)&\textup{det \aa rlige procentiske fald:}&1-(1-0.05)^4=1-0.95^4=1-0.8145=0.185=18.5\% \end{array}

                Tak for rettelsen Mathon


Skriv et svar til: vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.