Matematik

Bestem tallet

13. august 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Hvordan bestemmer jeg tallet f(3), når jeg har en forskrift som dette y=7x-12?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} y=f(\mathbf{{\color{Blue} x}})=7\cdot \mathbf{{\color{Blue} x}}-12\\\\ f(\mathbf{{\color{Red} 3}})=7\cdot \mathbf{{\color{Red} 3}}-12 \end{array}


Svar #2
13. august 2020 af javannah5

hvordan løser man en ligning  f(x)=g(x), når min ligning er f(x)=10*1,05^x og g(x)= 20+5x? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2020 af mathon

Den må du løse med
hjælpemiddel:
                                \small \textup{solve}\left\{\begin{array}{lll}y=10\cdot 1.05^x\\&,\;\left \{ x,y \right \}\\y=20+5x \end{array}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2020 af mathon

syntaxen er
                                \small \small \textup{solve}\left (\left\{\begin{array}{lll}y=10\cdot 1.05^x\\&,\;\left \{ x,y \right \}\\y=20+5x \end{array}\right. \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2020 af mathon

eller blot
                               \small \small \begin{array}{llll} \textup{solve}\left ( y=10\cdot 1.05^x \textup{ and }y=20+5x,\left \{ x,y \right \} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Bestem tallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.