Matematik

lige mange gafler, knive eller tallerkner

13. august 2020 af EmmaMarcher1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En bod indkøber plasticknive, plasticgafler og paptallerkner. Plasticknivene kommer i pakker á 30 styk, plasticgaflerne kommer i pakker á 24 styk og paptallerknerne kommer i pakker á 50. Hvor mange pakker med plasticknive skal der mindst bestilles, hvis der skal være præcis lige mange knive, gafler og tallerkner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvad med at du prøver selv først?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2020 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll} & 30=2\cdot 3\cdot 5\\\\ &24=2^3\cdot 3\\\\ &50=2\cdot 5^2\\\\ \textup{mindste f\ae lles multipla:}&\textup{mfm}=2^3\cdot 3\cdot 5^2=600\\\\\\ \textup{antal pakker plasticknive:}&N_{\textup{knivpakker}}=\frac{600}{30}=20 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. august 2020 af Capion1

# 0
Læs betingelserne for at benytte  . Klik nederst på siden.
Nu har >mathon< givet dig en udmærket model for løsning af en sådan opgave, og
>BirgerBrosa< ville gerne have haft, du selv havde prøvet i første omgang.
Nu vil >Capion1< så stille dig et tillægsspørgsmål, så du selv kan tjekke, om du har
haft gavn og glæde af besvarelsen:
Fra denne bod kan man angiveligt få noget godt at spise. Det kræver tallerken og spisebestik
som nævnt, men plastikkrus og servietter hører også med. Krusene indkøbes i 60'stk pakning
og servietter i 150'stk pakning. Vil det gøre nogen forskel for dét, der skal bestilles?
Begrund dit svar.   


Skriv et svar til: lige mange gafler, knive eller tallerkner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.