Matematik

Normalfordeling og spredning

18. august 2020 af 1122334456 - Niveau: A-niveau

Opgave b, nogen bud?


Svar #1
18. august 2020 af 1122334456


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2020 af peter lind

Hvis en normalfordelt variabel X er fordelt med middelværdien m og spredning σ den stokastisk variabe

Y = (X-m)/σ fordelt med middelværdien 0 og spredning 1 så slå op P(Y<y)=0,4 og sæt (X-m)/σ=y


Svar #3
18. august 2020 af 1122334456

Hvordan ville du skrive det op inde på et CAS-værktøj som TI-Nspire? Jeg har tidligere prøvet at lave en kombination mellem normCdf og solve, men dette virker ikke for mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2020 af peter lind

 Jeg kender ikke TI-nspire men du kan da gøre noget selv

1) Du kan slå y op og dernæst sætte y ind i ligningen

2) Du kan isolere σ i ligningen (hovedregning) og dernæst sætte tal ind

3) du kan isolere σ i ligningen og dernæst erstatte y med kaldet i dit CAS værktøj

Hvorfor bruge CAS værktøj når det er nemmere og hurtigere at bruge hovedet ?


Skriv et svar til: Normalfordeling og spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.