Matematik

Hjælp lige med opg a PLSSS. Fordoblning af 5 pr døgn.

22. august 2020 af Usshhh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med opg a, jeg har fundet svaret til 5. Men er usikker på hvad 10 er. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2020 af Mathias7878

Idet bakteriepopulation er eksponentielt voksende og fordobles på 5 døgn gælder, at

T_2 = \frac{\log(2)}{\log(a)} = 5

hvilket du kan bruge til at bestemme a. Da du ligeledes ved, at f(0) = 4 kan du bestemme b og dermed har du en forskrift for den eksponentielle udvikling

f(x) = b \cdot a^x

hvor du så bare skal indsætte x = 5 og x = 10 for at beregne f(x) i begge tilfælde. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Der er 4 (mio.) til at starte med. Efter 5 døgn er populationen fordoblet, altså er der 8 mio. Efter 10 døgn, dvs. efter yderligere 5 døgn, er der så sket en fordobling igen, altså 16 mio.

Sådan vil det fortsætte. For hver gang der går 5 døgn, sker der en fordobling af det foregående antal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2020 af ringstedLC

Populationen fordobles på 5 døgn. Det betyder, at f(10) = 2 · f(5) = 2 · f(0)

\begin{align*} f(0) &= 4 \\ f(5)=2\cdot f(0) &= 2\cdot 4=\;? \\ f(10)=2\cdot f(5) &= 2\cdot (2\cdot 4)=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp lige med opg a PLSSS. Fordoblning af 5 pr døgn.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.