Matematik

køb af bil opgave

22. august 2020 af math082r (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en opgave som lyder følgende:

Hos en bestemt forhandler kan man købe en ny Mazda 3 for 268500 kr. I et bestemt lånetilbud skal man lægge 20% i udbetaling.
Resten afdrages med 5% i ÅOP (årlige omkostninger i procent) i 7 år.

a) Beregn den månedlige ydelse i låneperioden ved først at beregne den månedlige rente.
b) Beregn, hvad man i alt ender med at betale for bilen med dette lån, og beregn de samlede

kreditomkostninger på lånet.

En anden billåneudbyder tilbyder at afdrage med 4% i ÅOP over 9 år, hvis man lægger 30% i udbetaling.

c) Hvilket af de to lån vælger du? Begrund dit svar.

a. tror jeg har regnet ud (jeg fik det til 1119 kr) men jeg ved ikke hvordan jeg skal gå and med b


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2020 af peter lind

samlede pris = ydelsen * antal terminer

samled pris - lånet = kreditomkostninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} b)\\& \begin{array}{llllll} & 1+r_{\textup{m\aa ned}}=1.05^{\frac{1}{12}}=1.00407\\\\ \textup{m\aa nedlig ydelse:}&y=\frac{268\,500\cdot 0.80\cdot 0.00407}{1-1.00407^{-(7\cdot 12)}}=3\,024.77\\\\\\ \textup{Totale udgifter:}&268\,500\cdot 0.20+84\cdot 3\,024.77=307\,780.49\\\\\\ \textup{Kreditomkostninger:}&84\cdot 3\,024.77-268\,500\cdot 0.80 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: køb af bil opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.