Matematik

Baglæns kvadratsætning?

22. august 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ikke sikker på om det er en baglænskvadratsætning, men jeg har lidt svært ved at huske hvordan det var jeg skulle regne sådan stykker ud. 

-24b + 4b2  + 36 =

Kan det f.eks. være:   2b2  stå for 4b2

jeg skal forkorte den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} -24b+4b^2+36=4b^2-24b+36=(2b)^2-2\cdot \left ( 2b \right )\cdot 6+6^2=\left (2b-6 \right )^2 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2020 af ringstedLC

#0: Kvadratsætningerne gælder "begge veje".


Svar #3
22. august 2020 af UCL (Slettet)

Undskyld nu spørger jeg igen ind til det, og det håber jeg er ok .

ift. mellemregningerne kan jeg ikke se hvad man gange med hinanden siden det kan give

-24b  


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} -24b+4b^2+36=4b^2-24b+36=(2b)^2+{\underset{\textup{dobbelte produkt -24b}}{\underbrace{(-2\cdot \left ( 2b \right )\cdot 6)}}}+6^2=\left (2b-6 \right )^2 \end{array}


Svar #5
22. august 2020 af UCL (Slettet)

Okay ja, men det jeg ikke helt forstår er, hvordan kan man bare tilføje -2• til gangestykket? så man skal altså finde nogle tal som kan give 

-24 + 4b+ 36


Svar #6
22. august 2020 af UCL (Slettet)

Okay men når man så siger resultatet er:

(2b - 6)2      betyder det så at 2  også er -2    så man siger :  (-6)-2    = + 36


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2020 af Anders521

# 5 Årsagen til, at der optræder et 2-tal, er at du skal have det dobbelte produkt af 12b. Dette er resultatet af at gange faktorerne 2b og 6 sammen. Det dobbelte af 12b er så 24b, da 2·12b = 24b. At der også optræder et fortegn på 2-tallet (dvs. -2) skyldes den bestemte kvadratsætning du har at gøre med.  


Skriv et svar til: Baglæns kvadratsætning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.