Matematik

Beregn ligningen for en linje

23. august 2020 af rasmus335 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens jeg har et spørgsmål som jeg ikke ved hvordan jeg løser. Er helt lost. Det lyder følgende 

En linje går gennem punkterne (-5,-6) og (4.6)

Beregn ligningen for linjen

Resultatet skal indtastes i formen y=ax+b, hvor både a og b skal skrives som brøker. Please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2020 af ringstedLC

Prøv at se i Formelsamlingen eller klik på en af SP's anbefalinger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2020 af Mathias7878

Idet at linjen går gennem punkterne

(x_1,y_1) = (-5,-6) \ \text{og} \ (x_2,y_2) = (4,6)

kan du bestemme ligningen for linjen ved hjælp af formlerne

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

og

b = y_1-ax_1 \ \text{eller} \ b = y_2-ax_2

- - -

 

 


Skriv et svar til: Beregn ligningen for en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.