Matematik

Lineær funktion/sammenhæng

23. august 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder igen fast i en opgave der lyder:

Den rette linje m går gennem punkterne A(-4;2) og B(5;5).

Bestem en ligning for den rette linje, der går gennem C(3;-2) og som er parallel med m.

Forstår ikke helt opgaven og hvordan man skal tage fat i den. Nogle der er søde at hjælpe mig? Tak på forhånd :=)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

#0

Jeg sidder igen fast i en opgave der lyder:

Den rette linje m går gennem punkterne A(-4;2) og B(5;5).

Bestem en ligning for den rette linje, der går gennem C(3;-2) og som er parallel med m.

Forstår ikke helt opgaven og hvordan man skal tage fat i den. Nogle der er søde at hjælpe mig? Tak på forhånd :=)

Begge to ligninger har samme hældningskoefficient(a), fordi de er parallelle med hinanden.


Svar #2
23. august 2020 af Sofia0294

Hvordan skal man regne det ud forstår det slet ikke?


Svar #3
23. august 2020 af Sofia0294

hvordan regner den andens funktion ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2020 af Mathias7878

Se gerne denne tråd om samme spørgsmål https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1970327

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2020 af ringstedLC

To parallelle linjer har samme hældning a. Bestem a for linjen m:

\begin{align*} a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\Rightarrow a_m = \frac{B_y-A_y}{B_x-A_x} \end{align*}

og indsæt så a og 's koordinater i:

\begin{align*} y &= ax+b \\ b &= y-ax \\ b&= C_y-aC_x \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

Ja


Svar #7
23. august 2020 af Sofia0294

Okay tusind tak fir hjælpen :)


Svar #8
23. august 2020 af Sofia0294

Kan stadig ikke finde ud af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

#8

Kan stadig ikke finde ud af opgaven

Hvor er det, at det går galt for dig?


Svar #10
23. august 2020 af Sofia0294

Altså jeg skal lave i forskriften y2-y1/x2-x1 men det går galt ved c der går gennem c 


Svar #11
23. august 2020 af Sofia0294

altså hvad skal jeg starte med at finde?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2020 af ringstedLC

I flg. #5:

\begin{align*} a_m &= \frac{B_y-A_y}{B_x-A_x} \\ a_m&= \frac{5-2}{5-(-4)}=\;? \\ \text{Ligning for linjen gennem } C:C_y &=a_mC_x+b \\ b &= C_y-a_mC_x \\ b &=-2-a_m\cdot 3=\;? \\ y &=a_mx+b \\ \end{align*}


Svar #13
23. august 2020 af Sofia0294

Det med ligning for linjen gennem c, der hvor der står am hvad skal jeg indsætte?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. august 2020 af ringstedLC

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #15
23. august 2020 af Sofia0294

hvordan kan man regne det ud? forstår nemlig ikke din forskrift for c?


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. august 2020 af ringstedLC

I linjen lige ovenover står der, hvordan am beregnes.


Svar #17
23. august 2020 af Sofia0294

okay tak igen 


Skriv et svar til: Lineær funktion/sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.