Matematik

Bestem regneforskrift (eksponentielle funktioner) Hvad er e?

23. august 2020 af 1234vedikke - Niveau: B-niveau

Jeg laver en regressionslinje ud fra et datasæt, vha. Geogebra. for at bestemme regneforskriften. Der oplyses det er en eksponentiel funktion. 

y=772.09 \cdot e^{5.3x} 

Jeg tror a er det samme som e^{5.3}

Men kan jeg ikke omskrive det således, at jeg får a til at være et tal uden det er opløftet i en potens ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2020 af Capion1

e5,3 = 200,3368...                    e = 2,7182...  er grundtallet for den naturlige logaritme.
y = 772,09·200,3368x


Svar #2
23. august 2020 af 1234vedikke

#1 tak for svar!!


Skriv et svar til: Bestem regneforskrift (eksponentielle funktioner) Hvad er e?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.