Matematik

Lineære funktioner

23. august 2020 af hejhej1005 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har fået en opgave der lyder som følgende:

Indtegn uligheden i et kordinatsystem - x + 2 < 2x 

Hvordan gør jeg det? 

I kordinatsystemet er to linjer jeg skal sætte ind

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2020 af Capion1

Indtegn de to linjer
y = - x + 2
og
y = 2x
For x = 2/3 skærer linjerne hinanden.
Uligheden gælder derfor kun for alle x > 2/3
Hvor de to linjer skærer laves et lille hul i punktet x = 2/3


Svar #2
23. august 2020 af hejhej1005 (Slettet)

Så hvordan skal jeg indsætte linjerne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2020 af ringstedLC

#2: I GeoGebra skrives i "Input:" = -x + 2 og y = 2x.

Du kan også i GeoGebra skrive i "Input:" -+ 2 < 2x. Det giver et farvet område afgrænset af en linje. Området er så alle de punkter, hvis x-værdier opfylder uligheden.


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.