Matematik

Haster!!!!!

27. august 2020 af SusanneRasussen - Niveau: B-niveau

Hejsa!

Jeg har virkelig kæmpet med de her to opgaver, og jeg kan virkelig ikke løse dem... Ville være en kæmpe hjælp, hvis i kunne hjælpe.

a) Gør rede for, at rektanglets bredde b udtrykt ved x er: b=20-2x

b) Gør rede for, at tagrendens volumen kan beskrives ved funktionen V(x)=-600x^2+6000x hvor 0<x<10, og bestem den værdi af x, som giver tagrenden dens største volumen

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2020 af Capion1

Jamen lad os da se, hvad du (forgæves) har kæmpet med.


Svar #2
27. august 2020 af SusanneRasussen

Jeg har ikke kunne få det til at give mening i mit hoved, så ville bare se hvordan det skulle gøres


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2020 af mathon

b) Gør rede for, at tagrendens volumen - når blikpladelængden L = 300 - kan beskrives ved funktionen V(x)=-600x^2+6000x hvor 0<x<10, og bestem den værdi af x, som giver tagrenden dens største volumen.

\small \small \begin{array}{lllll}& V{\,}'(x)=-600\cdot 2\cdot x+6000=-1200(x-5)\quad \wedge \quad x>0\\ \textup{maksimalt volumen}\\ \textup{kr\ae ver bl.a.}&V{\,}'(x)=-1200(x-5)=0\\\\& x=5 \end{array}


Svar #4
27. august 2020 af SusanneRasussen

Men hvad så med opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2020 af ringstedLC

a)

\begin{align*} b_{plade}=20 &= x+b+x \\ b &=... \end{align*}


Skriv et svar til: Haster!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.