Matematik

Hvad kaldes denne funktion?

28. august 2020 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Hvilken type funktion er dette: 

f(x)=0,7^x-1 ?

Og hvad betyder -1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2020 af Anders521

#0 Din funktion f tilhører ikke en specifik type. Den består af g(x) = 0,7x og h(x) = -1, hvor g er en eksponentiel- og h er en konstant funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2020 af Capion1

# 0
Skal det være:     f(x)=0,7^{x-1}
I så fald er det en eksponentialfunktion.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2020 af ringstedLC

\begin{align*} &f(x) = 0.7^x-1 \\ &\text{ er en forskydning af }f_0(x)=0.7^x\text{ med forskydningsvektoren } \overrightarrow{F}=\binom{0}{-1} \\ &f_0(x)\text{ er en eksponentialfunktion p\aa\,formen }y=b\cdot a^x \\\\ &f(x) = 0.7^{x-1} \\ &\text{ er en forskydning af }f_0(x)=0.7^x\text{ med forskydningsvektoren } \overrightarrow{F}=\binom{1}{0} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2020 af Eksperimentalfysikeren

f(x) = 0.7x-1 er også en forskudt eksponentialfunktion. Den er forskudt i y-retningen.


Skriv et svar til: Hvad kaldes denne funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.