Matematik

Skæringspunkt

31. august 2020 af Sofia0294 - Niveau: A-niveau

Hej, har siddet med opgaven i lang tid, er der nogle der kan hjælpe mig? forstår den nemlig ikke selv.

To funktioner f og g er givet ved

f(x)= 2x+7 og g(x)=-3x-8

Nedenfor er koordinatsættet til skæringspunktet mellem funktionernes grafer bestemt.

a) Skriv en forklaring til hver linje 1) til 4):

1) 27 38 x x

2) 5 15 x

3) x 3

4) y

1 Skæringspunktet er ( 3; 1).

Dette er opgaven, er det nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? tak på forhånd :)


Svar #1
31. august 2020 af Sofia0294

1) 2x+7=-3x-8

2) 5x=-15

3) x=-3

4) y=1 

Dette var en fejl dette er linje 1 til 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2020 af peter lind

prøv først selv.


Svar #3
31. august 2020 af Sofia0294

har prøvet men kan ikke finde ud af det. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2020 af peter lind

prøv at se hvor de 2x+7 og .3x-8 stammer fra


Svar #5
31. august 2020 af Sofia0294

hvad mener du når du siger stammer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2020 af peter lind

 se på opgaven og se hvad 2x+7 hvor der står -3x -8


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2020 af mathon

Du har jo beregnet  \small (x,y)=(-3,1)


Svar #8
31. august 2020 af Sofia0294

Ja, men jeg skal lave nogle beregninger, hvilket jeg ikke ved hvordan man gøre 


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2020 af peter lind

Du bør vide principperne i at løse ligninger og det er meget enkelt

1. Du kan gange og dividere med et tal forskelligt fra 0 på begge sider af lighedstenet

2. Du kan addere eller subtrahere et vilkårligt tal på begge sider af lighedstegnet. Det medføre at du kan flytte ethvet led over på den anden side og skifte fortegn på tallet


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2020 af Anders521

#8 Du har misforstået opgaven. Hvad du bliver bedt, om er ikke at give beregninger, (disse er jo givet på forhånd), men forklaringer. Formålet med opgaven er at øve din mundtlighed i matematik. Du skal altså forklare hvordan man kommer fra trin 1) til trin 2) osv..


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.