Samfundsfag

Hvorfor er danskerne så splittede omkring holdningen til EU?

01. september 2020 af angool - Niveau: 9. klasse

Jeg har brug for lidt hjælp til dette spørgsmål! Det lyder; "Hvorfor er danskerne så splittede omkring holdningen til EU?"

Jeg har søgt på nettet, men de fleste undersøgelser viser, at størstedelen gerne vil blive i EU. Der bliver ikke rigtig givet en forklaring på, hvorfor folk vil enten forlade eller blive i EU. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2020 af hassankeke

forlade fordi eu bestemmer alt for meget herunder vores f.eks. feriepenge. EU skal du se som big boss 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2020 af ringstedLC

"Hvorfor er danskerne så splittede omkring holdningen til EU?". Den er blevet målt løbende siden 1972 og konstateret ved de folkeafstemninger som medlemskabet har givet anledning til.

Læs om dem!

Og når du læser/skriver "størstedelen", skal du være opmærksom på, at folkeafstemningerne alle har været "et tæt løb". Betegnelsen splittede dækker altså over, at du kun behøver at spørge ret få for at finde en for og en imod.

Til sammenligning er danskerne mere enige (ikke splittede) om fx. Kongehuset. Her må du nok spørge flere, før du møder en modstander.

Men årsagerne til begge holdninger, spænder nok over en lang række argumenter. Prøv at tænke over, hvad du selv mener om EU. Skriv det ned. Spørg også far og mor og evt. ældre søskende eller lign. Du vil sikkert få flere forskellige svar som du så kan prøve at sammenfatte.

#1: EU bestemmer mange ting, men ikke noget omkring feriepenge.


Svar #3
02. september 2020 af angool

Ok tak for svaret! :)


Skriv et svar til: Hvorfor er danskerne så splittede omkring holdningen til EU?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.