Matematik

Logaritmer

01. september 2020 af megadoom123 - Niveau: A-niveau

Hvilken potensregneregel gælder når jeg vil omskrive

 V = 10^(-1.64 - 0.27*log(M))  til   V = 10^(-1.64) - 10^-0.27

???


Svar #1
01. september 2020 af megadoom123

er der ingen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2020 af MandenMedMangeHatte

Din omskrivning er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} V=10^{-1.64-0.27\cdot \log(M)}=10^{-1.64}\cdot 10^{-0.27\cdot \log(M)}=10^{-1.64}\cdot \left (10^{\log(M)} \right )^{-0.27}=\\\\ \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad 10^{-1.64}\cdot M^{-0.27}=0.022909\cdot M^{-0.27} \end{array}


Svar #4
01. september 2020 af megadoom123

spurgte indtil hvilken regneregel man gør brug af for at komme videre. det er ikke mit endelige svar.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2020 af MandenMedMangeHatte

Svarene til alle dine spørgsmål finder du i mathons indlæg.


Svar #6
01. september 2020 af megadoom123

Hvordan kommer mathon videre fra 10^-1.64 - 0.27*log(M) til 10^-1.64 * 10^-0.27*log(M)

forstår ikke helt hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2020 af peter lind

10a+b = 10a*10b

10alog(M) = Ma


Svar #8
01. september 2020 af megadoom123

mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2020 af AMelev

#4 Se potensregneregler side 7 i din formelsamling samt at 10^ og log er hinandens inverse.


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.