Matematik

Tabeeller og regning

02. september 2020 af adam64 - Niveau: B-niveau

Hej

jeg kan simphelthen ikke finde ud af disse opgaver, er der nogle som kan hjælpe (evt facit + forklaring)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2020 af Larsdk4 (Slettet)

A løses ved, at du laver eksponentiel regression på data vha. dit CAS-værktøj.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2020 af AMelev

Opdatér lige din uddannelse, så den passer - B-niveau harmonerer ikke med 9. klasse.

Du kan evt. omdøbe t til x og N(t) til f(x), hvis du synes, det gør det nemmere.
x = t = antal år efter1975
f(x) = N(t) = antal landbrugsbedrifter med malkekøer
Model: f(x) = b·ax el. N(t) = b·at, altså en eksponentiel vækst (aftagende)

a) Som påpeget i #1 skal du lave eksponentiel regression. Hvordan du konkret gør det, afhænger af dit CAS-værktøj.
Du skulle gerne få N(t) = 65.3752·0.923589t

b) Gns. antal malkekøer pr. bedrift er G(t) = \frac{M(t)}{N(t)}
Indsæt og reducér G(t)  til c·dt.

c) Bestem vækstraten r ud fra d
Sammenhængen mellem grundtal (fremskrivningsfaktor) og vækstrate finger du i din formelsamling/bog. Omskriv vækstraten til %.


Svar #3
03. september 2020 af adam64

Jeg forstår ikke rigtig b) og c)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2020 af AMelev

Ret din profil, så vi kan henvise til den relevante formelsamling.
Angiv, hvilket CAS værktøj, du benytter.

Når det er på plads, kan vi bedre hjælpe dig.

Fik du klaret a)?

Svar #5
03. september 2020 af adam64

Ja jeg har klaret a) og jeg bruger TI-Nspire, og hvad mener du med "ret din profil'


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2020 af PeterValberg

Denne < video > viser, hvordan man laver en eksponentiel regression med TI-nspire

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2020 af AMelev

Der står folkeskole 9. klasse, og det passer jo ikke.

a) Definer n(t):=stat.regeqn(t), så har du regressionunktionen gemt i Nspire

b) Definer M m(t):= ......
Definer dernæst g(t):= m(t)/n(t)
Hvad får Nspire det til?

Skriv et svar til: Tabeeller og regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.