Matematik

Sandsynlighedsregning

04. september 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en som kan hjælpe mig med denne opgave uden at helt at give mig svaret på opgaven

Blandt 8 sygeplejersker skal der udtages et hold på 3 til at tage nattevagten. a) Hvor mange forskellige hold kan der sammensættes? Blandt de 8 sygeplejersker er der 6 kvinder og 2 mænd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2020 af peter lind

a) Hvis det er ligegyldigt med kønnene er det K8,3. Har du en formesamling slå op i den


Svar #2
04. september 2020 af UCL (Slettet)

Ja jeg har en formelsamling HF B 2018 2. udgave. Jeg er ikke helt klar over hvor jeg skal forsøge at finde svaret, men kigger den lige igennem


Svar #3
04. september 2020 af UCL (Slettet)

Ved du hvad jeg kan kigge efter


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2020 af peter lind

formel 146 side 26


Svar #5
04. september 2020 af UCL (Slettet)

# 1 a) Hvis det er ligegyldigt med kønnene er det K8,3. Har du en formesamling slå op i den.

Jeg har nu slået op på s. 26 om kombinatorik formel 26 kombinationer, men jeg er ikke helt med på hvad der menes med formlen.  K(n,r) =      n!

                                                 r!(n-r)!   

Kan du forklare mig det? 

Hvad betyder det K8,3. Betyder det at der ialt er 8 sygeplejerske og der så kan udvælges 3 forskellige hold?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. september 2020 af ringstedLC

#5: Ja. Når du har valgt én bestemt, skal der vælges en mere af resten på 7 og så skal der vælges en mere af resten på 6. Det kan ialt gøres på K(n, r) måder.

K ≈ kombinationer. K(nr) er antal komb. som det er muligt at udtage r elementer af en mængde på n på. "!" ≈ falkultet som er en regneoperation.


Svar #7
04. september 2020 af UCL (Slettet)

Jeg spørger fordi vi slet ikke er kommet så langt med undervisningen endnu - så mit spørgsmål går nu ud på hvordan man sætter tallene fra dit første svar #1 ind med 7 og 6 nu.... :) hvis det altså er det man skal

Brugbart svar (1)

Svar #8
04. september 2020 af ringstedLC

Nu var det jo ikke mig, der svarede i #1, men:

\begin{align*} K(n,r) &= \frac{n!}{r!\,(n-r)!} \\ K(8,3) &= \frac{8!}{3!\cdot (8-3)!}= \frac{8!}{3!\cdot 5!}\;,\;3!=3\cdot 2\cdot 1 \end{align*}

Din CAS forstår fx >3!< som ovenfor.


Svar #9
08. september 2020 af UCL (Slettet)

Jeg er igang med at læse op på sandsynlighedsregning på c niveau, men jeg vil rigtig gerne spørger jer som lektiehjælper, om i kan forklare mig hvorfor man skal sige :

3•2•1  ..... Det er jeg slet ikke med på

Jeg forstår derfor heller ikke helt svaret på # 5  

#5: Ja. Når du har valgt én bestemt, skal der vælges en mere af resten på 7 og så skal der vælges en mere af resten på 6. Det kan ialt gøres på K(n, r) måder.

K ≈ kombinationer. K(n, r) er antal komb. som det er muligt at udtage r elementer af en mængde på n på. "!" ≈ falkultet som er en regneoperation.

Hvad mener du med en bestemt ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2020 af peter lind

Du  skal altså ikke regne på noget, hvs du ikke kender teorien om det; altså læs teorien først og dereter regn nogle opgaver i det


Svar #11
08. september 2020 af UCL (Slettet)

Jeg kender ikke teorien, jeg kan hvertfald ikke huske så meget fra c niveau . Jeg er igang med at læse på det, men jeg synes det er lidt svært , da jeg ikke helt forstår hvorfor man gange 3*2*1 og er heller ikke helt med på formlen med kombinationer

Svar #12
08. september 2020 af UCL (Slettet)

Jeg har kigget på videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=0X9IJfvWAZM

Men jeg vil gerne spørger svaret #8

Skal det ikke ganges ud


Brugbart svar (1)

Svar #13
08. september 2020 af peter lind

Du kan prøve at se på webmatem. Den har nogle forelæsninger i matematik. jeg kan desværre ikke huske adressen men den må være til at finde. Så kan du læse i din bog og evt. spørge herinde om det du ikke kan forstå. Du kan også se på din formelsamling under kombinatorik


Brugbart svar (1)

Svar #14
08. september 2020 af Capion1

# 12
K8,3 = 56
Natteholdet kan sammensættes på 56 måder.
Idet der kun er 2 mænd blandt de 8, vil et vilkårligt valgt nattehold bestå af mindst én kvinde.
Hvor stor er så sandsynligheden for, at natteholdet består af lutter kvinder, - at mændene slipper? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. september 2020 af ringstedLC

#9: Prøv at se svaret til en lign. opgave: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1933285#1973121

Eventuelle spørgsmål til dette stilles i samme tråd, tak.

Læs op på: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/sandsynlighed-og-kombinatorik/kombinatorik-og-sandsynlighed


Svar #16
08. september 2020 af UCL (Slettet)

# 13 jeg er faktisk også igang med at se videoer og læse op, og jeg er nogenlunde med på svaret i #8 

Men jeg forstår ikke 2 ting nu hvorfor siger man :   

8!

3! - 5! også ganger med 3 igen. 

#14 Hvordan ved du at det giver 56


Brugbart svar (1)

Svar #17
08. september 2020 af peter lind

til det sidste spørgsmå

K8,3 = 8!/(5!*3!) = 8*7*6/3! = 8*7 = 56

8! er i  formlen og forklaret i teorien Det kan jeg ikke forklare bedre end i din bog eller webmatematik

3! -  5!  ??? hvor får du det fra


Svar #18
08. september 2020 af UCL (Slettet)

Okay#17. Altså det er virkelig mange svar jeg har fået, og det er jeg virkelig glad for. Jeg forsøger at finde ud, af hvorfor man så gange 8•7= 56

Jeg mente

  8!

3!•5!  til det sidste . undskyld glemte at skrive gange


Brugbart svar (1)

Svar #19
08. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til #18

K8,3  = 8! / 3! · 5!  = 8·7·6·5·4·3·2·1 / 3·2·1 ·5·4·3·2·1 , (så kan du fjerne 5·4·3·2·1 fra tæller og nævner)

og du får  8·7·6 / 3·2·1 =  8·7·6 / 6  (fjern 6 fra tæller og nævner) og du får  8·7 = 56 


Brugbart svar (1)

Svar #20
08. september 2020 af peter lind

8!/5! = (8*7*6*5*4*3*2*1)/(5*4*3*2*1) = 8*7*6

3! =3*2*1 = 6

så 8!/(5!*3!)) = 8*7*6/6 = 8*7


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.