Matematik

vektorer

06. september 2020 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Hvordan reger jeg vektor (a*b)*c ??

Skal jeg bare gange alle 1. koordinater med hinanden og alle 2. koordinater med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2020 af AMelev

Nej! (a·b) er et tal FS side 11 (50) og tal gange vektor er en vektor FS side 10 (46).


Svar #2
06. september 2020 af Planteelsker

Okay. Så når jeg prikker vektor a og vektor b med hinanden får jeg et tal. Det tal skal jeg så gange vektor c med, og så vil jeg få en ny vektor? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2020 af mathon

    Ja.


Svar #4
06. september 2020 af Planteelsker

Hvis vektor a = (4,2), vektor b = (1,3) og vektor c = (4,1) 

Er vektor (a*b)*c så ligmed 

40 over 10?? (jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive det anderledes på en computer, men håber du forstår)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2020 af mathon

          \small \small \small \begin{array}{lllll} \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 4\\2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}=4\cdot 1+2\cdot 3=10\\\\ \left (\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} \right )\cdot \overrightarrow{c}=10\cdot \begin{pmatrix} 4\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 40\\10 \end{pmatrix} \end{array}


Svar #6
06. september 2020 af Planteelsker

Mange tak. Nu giver det hele mening :))


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.