Matematik

Differentialregning hjælp

10. september 2020 af Rasko90 - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg står med denne opgave og skal løse den og kan ikke komme frem til svaret, måske i kan hjælpe mig med at se hvor det går galt for mig.

1: f'(x)= 2*x^a-1 + 5x^a-1 + 6 Altså 2x-5x^0 +6 = 2x-5+6

Svaret skal være f'(2) -1 men det kan jeg ikke få til at gå op da hvis jeg tager f'(2) får jeg 2*2-5+6

Når jeg tager f'(x) af en potens funktion skal jeg da bare tage og bruge denne formel : a*x^a-1 men da andet led ikke er en potens men blot 5x så ved jeg ikke lige hvordan jeg gør, er 5x det samme som 5x^1 også vil blive til 5x^0 = 1?

Håber der er en der kan skære det lidt ud for mig, eller hvilken rækkefølge de gør tingende i og vise deres arbejde.


Tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2020 af PeterValberg

f(x)=x^2-5x+6

f'(x)=(x^2-5x+6)'=2x-5

f'(2)=2\cdot 2-5=-1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentialregning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.